Правила безпеки
Правила безпечної поведінки.
Безпека на вулиці.
Безпека при поводженні з електрикою.
Дії в разі пожежі.
Правила поведінки в транспорті.
Правила поведінки дітей на воді.
Безпека життєдіяльності в зимовий період
Щоб знизити ймовірність падіння в ожеледицю, потрібно вибирати «правильне» взуття.
1. Взуття буде менше ковзати, якщо його підошву прошипувати в майстерні. Домашня заготовка: обклеїти підошву наждачним папіром, в крайньому випадку, підійде (але не надовго) шматок звичайного стрічкового лейкопластиру.
2. Переміщаючись по слизькій поверхні, намагайтеся наступати на всю підошву. Розслабте ноги в колінах, дивіться під ноги і пам'ятайте, що ви можете в будь-яку хвилину посковзнутися і впасти - з погляду психологів такий стан готовності знижує вірогідність падіння.
Безпека
життєдіяльності дітей в літній період
1. Вранці і ввечері ми засмагаємо,
А у обід відпочиваємо.
2. Якщо на сонечку заснеш,
То сильно шкіру обпечеш.
3. На шкіру тиснеш – побіліла,
Це значить, що вона згоріла.
4. Щоб бути жвавим, не хворіти,
Усі продукти треба мити.
5. Якщо нудота є і жар,
В людини - сонячний удар.
6. Щоб голову не перегріти,
Потрібно шапочку носити.
7. Не можна від батьків втікати,
Бо можна легко заблукати.
Безпечне харчування
Шановні батьки, відповідно Інструкції з організації харчування дітей в дошкільних навчальних закладах, затвердженій спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров'я України від 17 квітня 2006р. № 298/227, раціональний режим харчування, збалансованість раціону є основними умовами для підвищення опору дитячого організму до захворювань, для нормального росту і розвитку дітей. Режим харчування - 4-5 разів на добу з інтервалами 3-4 години.
Суворо забороняється для харчування дітей дошкільного віку: м'ясо та яйця водоплаваючої птиці, м'ясо, яке не пройшло ветеринарного контролю, м'ясні обрізки, субпродукти, а також свинину жирну, свинячі боки, річкову та копчену рибу, гриби, соуси, перець, майонез, вироби у фритюрі, у тому числі чіпси, вироби швидкого приготування, газовані напої, квас, кремові вироби, вершково-рослинні масла та масла з додаванням будь- якої іншої сировини (риби, морепродуктів). Забороняється вживання дітьми продуктів, що містять синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти.